[HELP] Hardsub conversion slows down video
#1
Hello.

I want to ask, what I should do to properly set conversion options to hardsub my video in avi file. I mean I know what to do and it works, but after conversion my video have subs, but it play little bit slower, as if it lost some fps. When I don't add any subs to conversion, everything is great and video is playing smoothly. 

I tried:
  • change fps video options, 
  • speed options, 
  • fps subs, 
  • convert subs into another format ass <-> srt, 
  • convert various video files with subs
All don't help. I using the latest version of hybrid and it's set in default options.

Pls give me some advice. 
Sorry for my english, hope it isn't that bad.
Greetings
Reply
#2
If your source if vfr and your output is mp4 Hybrid sometimes ignores the time codes. (this is a bug I fixed here locally, but is still present in the current public release.)
-> without knowing anything about what you are doing and the characteristics I have no idea if this is your problem or not.

Cu Selur
Reply
#3
I have mkv movie file and I want convert it on hardsub avi file. Here are charateristic of original file:

[Image: 9dd28fa2d71555c6e716b0c1b0d9d786.jpg]


Problem is I think with this what I marked on screenshots. When I add to conversion options subs, something going wrong with framerate and I don't know how to prevent or change it. When I do conversion I only changed bitrate, resize, choosing 2-pass process, add audio track and ofcourse subtitle file. Everything other stay default. Here is output file from Hybrid:

[Image: 2f509a107bfcf3f1dfdef79ecb2ede43.jpg]


For example I convert this file in other programe. It doesn't happen and video works fine with not lower framerate or... whatever it is. Here is info from file:

[Image: e5288d9166020ef69032c8c2c1983ba3.jpg]


After conversion in Hybrid avi file with hardsub have spikes and not run smoothly like original file. However when I don't add subtitle to conversion, output file works great. I hope now I show everything what u need.
Greetings
Reply
#4
Are you using the latest public version of Hybrid (rev 2019.05.05.1), since the 24000/1001 vs 2397/1000 was a think that should have been fixed with the last release,...
'mencoder: use fractions when specifiying ofps'

Since the difference between 23.976 and 24000/1001 is really minuscular it shouldn't have any visible effect unless your source is multiple hours long,...

Cu Selur
Reply
#5
It have visible effects. If u want I can send u this files. It's 1h 20 min long and like I wrote in other programe this problem doesn't exist. So... I don't know. Any advice?
Reply
#6
a. answer my question:
Quote:Are you using the latest public version of Hybrid (rev 2019.05.05.1),
b. read the sticky and provide enough info so I can reproduce the issue

Cu Selur
Reply
#7
(15.05.2019, 20:30)Selur Wrote: a. answer my question:
Quote:Are you using the latest public version of Hybrid (rev 2019.05.05.1),
b. read the sticky and provide enough info so I can reproduce the issue

Cu Selur

Ofcourse. I wrote it earlier.
Reply
#8
You wrote you used the 'latest' version but didn't write the version.
Still waiting for more details. (read the sticky)

Cu Selur
Reply
#9
Yes. Latest means for me latest.
When I run programe in top left corner it says "Hybrid 2019 05.05.1".
Reply
#10
Since I can't reproduce the issue here so far there is sadly nothing I can do without proper details.

Cu Selur
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)