[HELP] graphic card not used anymore
#1
Hello,

Hybrid used my Nvidia graphic card without any problem since the autumn, also with the 2018.11.11.1 version.
I upgraded to the 2019.1.6 version yesterday, all personal parameters seem to have been kept (fe. global profiles), but now the graphic card is not used anymore Sad 

I didn't modify anything (as I created a global profiles with NVEnc video encoder, I'm still using it).
i rebooted, but the problem remains.

Could you help me, please ?
What do you need ? a level 4 log would be enough ?

regards
Reply
#2
Hybrid updates NVEncC and calls it using:
NVEncC --check-features
to see which features are supported by the driver&gpu combination.
What does that call report for you?

Cu Selur
Reply
#3
hi,

here is the answer :

NVEncC (x64) 4.23 (r939) by rigaya, Nov  8 2018 14:15:24 (VC 1900/Win/avx2)
  [NVENC API v8.1, CUDA 8.0]
 reader: raw, avi, avs, vpy, avhw [H.264/AVC, H.265/HEVC, MPEG2, VP8, VP9, VC-1,
 MPEG1, MPEG4]

Environment Info
OS : Windows 7 x64 (7601)
CPU: Intel Core i7-4770 @ 3.40GHz [TB: 3.80GHz] (4C/8T)
RAM: Used 5555 MB, Total 16322 MB
GPU: #0: GeForce GTX 960 (1024 cores, 1228 MHz)[PCIe3x16][399.24]

List of available features.
Codec: H.264/AVC
Max Bframes               4
B Ref Mode                yes
RC Modes                  63
Field Encoding            yes
MonoChrome                no
FMO                       no
Quater-Pel MV             yes
B Direct Mode             yes
CABAC                     yes
Adaptive Transform        yes
Max Temporal Layers       0
Hierarchial P Frames      no
Hierarchial B Frames      no
Max Level                 51
Min Level                 1
4:4:4                     yes
Max Width                 4096
Max Height                4096
Dynamic Resolution Change yes
Dynamic Bitrate Change    yes
Forced constant QP        yes
Dynamic RC Mode Change    no
Subframe Readback         yes
Constrained Encoding      yes
Intra Refresh             yes
Custom VBV Bufsize        yes
Dynamic Slice Mode        yes
Ref Pic Invalidiation     yes
PreProcess                no
Async Encoding            yes
Max MBs                   65536
Lossless                  yes
SAO                       no
Me Only Mode              yes
Lookahead                 yes
AQ (temporal)             yes
Weighted Prediction       no
Max LTR Frames            8
10bit depth               no

Codec: H.265/HEVC
Max Bframes               0
RC Modes                  63
Field Encoding            no
MonoChrome                no
Quater-Pel MV             yes
B Direct Mode             no
Max Temporal Layers       0
Hierarchial P Frames      no
Hierarchial B Frames      no
Max Level                 62
Min Level                 1
4:4:4                     no
Max Width                 4096
Max Height                4096
Dynamic Resolution Change yes
Dynamic Bitrate Change    yes
Forced constant QP        yes
Dynamic RC Mode Change    no
Subframe Readback         yes
Constrained Encoding      no
Intra Refresh             yes
Custom VBV Bufsize        yes
Dynamic Slice Mode        yes
Ref Pic Invalidiation     yes
PreProcess                no
Async Encoding            yes
Max MBs                   65536
Lossless                  no
SAO                       no
Me Only Mode              no
Lookahead                 yes
AQ (temporal)             no
Weighted Prediction       no
Max LTR Frames            7
10bit depth               no


i precise that i just upgraded Hybrid & did nothing else...

regards
Reply
#4
looks fine, try clearing the tools cache (Config->Tools->Clear all cached tool infos)
Reply
#5
sorry, but it is the same :-(
my CPU is used at 100%

regards
Reply
#6
You did use an encoder which actually uses the VPU like NVEncC right?
x264&Co don't really use your graphic card.
Reply
#7
i used "NVEnc> base>codec = h265"

[NVEnc --y4m -i - --fps 25.000 --codec h265 --profile main --level auto --sar 1:1 --lookahead 16 --cqp 29 --gop-len 0 --bframes 0 --ref 3 --mv-precision Q-pel --cu-max 32 --cu-min 8 --preset default --colormatrix bt709 --keyfile GENERATED_KEY_FILE --output "C:\temp\MAX LINDER BD_NVEnc_cqp29.265"]

EDIT : when loading a mkv file, the GC seems to be used !!!
EDIT 2 : no, i tested with a longer video, and i can see that it's my CPU which is used :-(

regards
Reply
#8
Looking at you command line, VPU is only used for encoding, not for filtering&decoding.
Depending on your setup decoding&filtering might already tax your CPU enough to slow the rest down.

Assuming your source is decodeable by your vpu and you don't need Vapoursynth or Avisynth filtering, you could enable: "NVEnc->Filtering->Only use encoder"

Cu Selur
Reply
#9
Hello,

i configured Hybrid "from scratch" without loading any profile, and added "NVEnc->Filtering->Only use encoder", so the cmd line is :

NVEnc --avhw native -i -INPUT- --fps 25.000 --codec h265 --profile main --level auto --sar 1:1 --lookahead 16 --cqp 29 --gop-len 0 --bframes 0 --ref 3 --mv-precision Q-pel --cu-max 32 --cu-min 8 --preset default --colormatrix bt709 --vpp-resize default --output-res 1920x1080 --vpp-gauss disabled --keyfile GENERATED_KEY_FILE --output "C:\temp\MAX LINDER BD.265"


but it crashed :-(

would you like a level 4 log ?

regards
Reply
#10
Wild guess: It crashed because your VPU can't decode the source you used.
Debug output should show the exact error message,...
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)