[HELP] Hybrid stops coding
#1
I absolutely do not understand what the problem is. In the program, in a video file or in the settings. Just in case I attach a log. Coding breaks already on the final credits when this zone is encoded with qp = 35
Tried to google this problem, but failed


Attached Files
.zip   debug & report.zip (Size: 20,46 KB / Downloads: 5)
Reply
#2
You forgot to attach a debug output log,...
Also I'm not sure what you mean with 'Coding breaks already on the final credits when this zone is encoded with qp = 35',...
Reply
#3
Indeed, I forgot to attach the archive with the log. Fixed it in the first message.

Sorry for bad English. In the encoding settings, I specified the key "--zones 168042,173346, q = 35" and an error occurred when the video was encoded in this range.
Reply
#4
Ah okay, got it will look into it and report back.

The encoding call:
"C:\PROGRA~1\Hybrid\64bit\ffmpeg.exe" -y -loglevel fatal -threads 8 -i "Z:\True Romance.mkv" -map 0:0 -an -sn -vf crop=1920:816:0:132,zscale=rangein=tv:range=tv -pix_fmt yuv420p10le -strict -1 -vsync 0  -f yuv4mpegpipe - | "C:\PROGRA~1\Hybrid\64bit\x265.exe" --preset placebo --input - --output-depth 10 --y4m --profile main10 --level-idc 4.1 --limit-tu 1 --subme 7 --merange 57 --limit-modes --no-tskip --no-strong-intra-smoothing --keyint 240 --min-keyint 23 --bframes 13 --lookahead-slices 1 --qpmax 69 --crf 19.50 --qpfile "Z:\True Romance_new_18_07_23_9510_01.qp" --limit-refs 1 --rd 5 --psy-rdoq 1.10 --qcomp 0.75 --qp-adaptation-range 2 --aq-mode 0 --hevc-aq --no-cutree --vbv-maxrate 50000 --vbv-bufsize 50000 --deblock=-3:-3 --no-sao --zones 168042,173346,q=35 --range limited --colormatrix bt709 --output "Z:\18_07_23_9510_02.265"
Looks fine to me and the syntax of the 'zones' part (matches the definition, see: https://x265.readthedocs.io/en/default/c...tion-zones)
-> Do you get any error messages when calling the encoding call inside a Windows Command Prompt? (using the call here throws no error)

Cu Selur
Reply
#5
(27.04.2019, 09:34)Selur Wrote: Ah okay, got it will look into it and report back.

The encoding call:
"C:\PROGRA~1\Hybrid\64bit\ffmpeg.exe" -y -loglevel fatal -threads 8 -i "Z:\True Romance.mkv" -map 0:0 -an -sn -vf crop=1920:816:0:132,zscale=rangein=tv:range=tv -pix_fmt yuv420p10le -strict -1 -vsync 0  -f yuv4mpegpipe - | "C:\PROGRA~1\Hybrid\64bit\x265.exe" --preset placebo --input - --output-depth 10 --y4m --profile main10 --level-idc 4.1 --limit-tu 1 --subme 7 --merange 57 --limit-modes --no-tskip --no-strong-intra-smoothing --keyint 240 --min-keyint 23 --bframes 13 --lookahead-slices 1 --qpmax 69 --crf 19.50 --qpfile "Z:\True Romance_new_18_07_23_9510_01.qp" --limit-refs 1 --rd 5 --psy-rdoq 1.10 --qcomp 0.75 --qp-adaptation-range 2 --aq-mode 0 --hevc-aq --no-cutree --vbv-maxrate 50000 --vbv-bufsize 50000 --deblock=-3:-3 --no-sao --zones 168042,173346,q=35 --range limited --colormatrix bt709 --output "Z:\18_07_23_9510_02.265"
Looks fine to me and the syntax of the 'zones' part (matches the definition, see: https://x265.readthedocs.io/en/default/c...tion-zones)
-> Do you get any error messages when calling the encoding call inside a Windows Command Prompt? (using the call here throws no error)

Cu Selur


No, no error messages, just started coding
Reply
#6
Okay.
According to the error log the encoder crashed after '09:42:01.355', could either be a bug in x265 in handling the zones or a memory and/or heat issue,..
The amount of RAM used is ~2GB here, so that shouldn't be an issue. My guess is that heat or faulty memory is the problem.
(as a side node: using placebo usually isn't worth the time spend, I would recommend to use 'slower' or 'very slow' instead.)

Cu Selur

Ps.: I guess is doesn't crash if you use 'ultra fast' as preset.
Reply
#7
'ultra fast' preset worked fine. Will try veryslow
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)