This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

[HELP] after encoding ass into mp4, but there is no subtitle at all
#6
According to the debug output, the Vapoursynth script:
# Imports
import vapoursynth as vs
core = vs.get_core()
# Loading Plugins
core.std.LoadPlugin(path="C:/Program Files/Hybrid/64bit/vsfilters/SubtitleFilter/VSFilterMod/VSFilterMod.dll")
core.std.LoadPlugin(path="C:/Program Files/Hybrid/64bit/vsfilters/SourceFilter/LSmashSource/vslsmashsource.dll")
# source: 'D:\X\del-x\clip\clip.mkv'
# current color space: YUV420P8, bit depth: 8, resolution: 1920x1080, fps: 24, color matrix: 709, yuv luminance scale: limited, scanorder: progressive
# Loading D:\X\del-x\clip\clip.mkv using LWLibavSource
clip = core.lsmas.LWLibavSource(source="D:/X/del-x/clip/clip.mkv", format="YUV420P8", cache=0, prefer_hw=0)
# making sure input color matrix is set as 709
clip = core.resize.Point(clip, matrix_in_s="709",range_s="limited")
# making sure frame rate is set to 24
clip = core.std.AssumeFPS(clip=clip, fpsnum=24, fpsden=1)
# Setting color range to TV (limited) range.
clip = core.std.SetFrameProp(clip=clip, prop="_ColorRange", intval=1)
# Loading D:\X\del-x\clip\clip.ass using VSFilterMod
clip = core.vsfm.TextSubMod(clip=clip, file="D:/X/del-x/clip/clip.ass")
# set output frame rate to 24.000fps
clip = core.std.AssumeFPS(clip=clip, fpsnum=24, fpsden=1)
# Output
clip.set_output()
does load the subtitles:
# Loading D:\X\del-x\clip\clip.ass using VSFilterMod
clip = core.vsfm.TextSubMod(clip=clip, file="D:/X/del-x/clip/clip.ass")
-> check the preview, if the Vapoursynth preview does not contain the subitles it might be an issue with the used subtitle renderer in combination with your subtitle file.

The debug output does not show the 'Script is empty,...' message.

Cu Selur
Reply


Messages In This Thread
RE: after encoding ass into mp4, but there is no subtitle at all - by Selur - 09.07.2021, 11:43

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)