This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

[BUG] muxing crashed and status of job "waiting" 77.78% progress
#1
WIN10pro 64-bit with Hybrid 2022.03.20.1
last week upgraded from the previous version and the newer version seems working strange:
after it decodes audio and starts decoding .264 video it cannot mux both into one file, aborts with crash status and the job is pending with "waiting" status 77.78%.
cannot attach zip with debug info


Attached Files
.zip   HybridDebugOutput.zip (Size: 1,61 MB / Downloads: 12)
Reply
#2
Checking what Hybrid, did:
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_01_audio
    "C:\Program Files\Hybrid\64bit\ffmpeg.exe" -y -threads 8 -ignore_editlist true -i "C:\Users\Egorka\Videos\1764.mp4" -map 0:1 -vn -sn -acodec copy -map_metadata -1 -metadata encoding_tool="Hybrid 2022.03.20.1" "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\iId_1_aid_0_DELAY_-46ms_2022-10-30@16_37_12_1710_01.aac"
    extracts the audio, finishes after 00:00:01.358 and creates 'C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\iId_1_aid_0_DELAY_-46ms_2022-10-30@16_37_12_1710_01.aac' (52.1046 MB)
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_02_audio
    "C:\Program Files\Hybrid\64bit\ffmpeg.exe" -y -threads 8 -i "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\iId_1_aid_0_DELAY_-46ms_2022-10-30@16_37_12_1710_01.aac" -c:a aac -strict -2 -b:a 32k -ar 44100 -channel_layout stereo "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\iId_1_aid_0_DELAY_-46ms_2022-10-30@16_37_12_1710_02.aac"
    reencodes the audio, finishes after 00:00:24.157 and creates 'C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\iId_1_aid_0_DELAY_-46ms_2022-10-30@16_37_12_1710_02.aac' (6.88485 MB)
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_03_cleanUp
    deletes "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\iId_1_aid_0_DELAY_-46ms_2022-10-30@16_37_12_1710_01.aac"
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_04_create
    saves the time codes to 'C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\timecodeV2_2022-10-30@16_37_12_1710.tc'
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_05_video
    "C:\Program Files\Hybrid\64bit\ffmpeg.exe" -y -loglevel fatal -noautorotate -nostdin -threads 8 -ignore_editlist true -i "C:\Users\Egorka\Videos\1764.mp4" -map 0:0 -an -sn -vf zscale=rangein=tv:range=tv -pix_fmt yuv420p -vsync 0 -f rawvideo - | "C:\Program Files\Hybrid\64bit\x264.exe" --preset veryfast --pass 1 --bitrate 1900 --profile high --level 4.1 --scenecut 30 --direct auto --b-adapt 0 --sync-lookahead 12 --qcomp 0.50 --rc-lookahead 40 --qpmax 51 --aq-mode 0 --sar 1:1 --non-deterministic --range tv --stats "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\1764_2022-10-30@16_37_12_1710_05.stats" --demuxer raw --input-res 1280x720 --input-csp i420 --input-range tv --input-depth 8 --fps 30000/1001 --output-depth 8 --output NUL -
    runs the 2pass first analysis pass (encoded 49512 frames, 143.49 fps, 1903.28 kb/s) and creates "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\1764_2022-10-30@16_37_12_1710_05.stats"
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_06_video
    "C:\Program Files\Hybrid\64bit\ffmpeg.exe" -y -loglevel fatal -noautorotate -nostdin -threads 8 -ignore_editlist true -i "C:\Users\Egorka\Videos\1764.mp4" -map 0:0 -an -sn -vf zscale=rangein=tv:range=tv -pix_fmt yuv420p -vsync 0 -f rawvideo - | "C:\Program Files\Hybrid\64bit\x264.exe" --preset veryfast --pass 2 --bitrate 1900 --profile high --level 4.1 --ref 3 --scenecut 30 --direct auto --b-adapt 0 --sync-lookahead 12 --qcomp 0.50 --rc-lookahead 40 --qpmax 51 --partitions i4x4,p8x8,b8x8 --no-fast-pskip --subme 5 --aq-mode 0 --vbv-maxrate 62500 --vbv-bufsize 78125 --sar 1:1 --non-deterministic --range tv --colormatrix bt709 --stats "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\1764_2022-10-30@16_37_12_1710_05.stats" --demuxer raw --input-res 1280x720 --input-csp i420 --input-range tv --input-depth 8 --fps 30000/1001 --output-depth 8 --output "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\2022-10-30@16_37_12_1710_06.264" -
    runs the 2pass second encoding pass, encoded 49512 frames, 68.53 fps, 1899.81 kb/s and creates 'C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\2022-10-30@16_37_12_1710_06.264' (374.148 MB)
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_07_cleanUp
    deletes "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\1764_2022-10-30@16_37_12_1710_05.stats"
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_08_rename
    renames 'C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\iId_1_aid_0_DELAY_-46ms_2022-10-30@16_37_12_1710_02.aac' to 'C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\iId_1_aid_0_ms_2022-10-30@16_37_12_1710_02.aac'
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_09_muxing
    "C:\Program Files\Hybrid\64bit\MP4Box.exe" -add "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\2022-10-30@16_37_12_1710_06.264" -brand avc1 -tmp "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp" -new "C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__09_mp4Temp.mp4"
    muxes the video into an .mp4 container and creates 'C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__09_mp4Temp.mp4' (374.72 MB)
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_10_cleanUp
    deletes "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\2022-10-30@16_37_12_1710_06.264"
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_11_muxing
    "C:\Program Files\Hybrid\64bit\mp4fpsmod.exe" -t "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\timecodeV2_2022-10-30@16_37_12_1710.tc" -x "C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__09_mp4Temp.mp4" -o "C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__11_withTimeCodes_0.mp4"
    adds the time codes to the video stream and creates 'C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__11_withTimeCodes_0.mp4' (375.011 MB)
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_12_cleanUp:
    deletes "C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__09_mp4Temp.mp4"
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_13_cleanUp:
    deletes "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\timecodeV2_2022-10-30@16_37_12_1710.tc"
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_14_rename:
    renames 'C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__11_withTimeCodes_0.mp4' to 'C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__11_mp4Temp.mp4'
  • 2022-10-30@16_37_12_1710_15_muxing:
    "C:\Program Files\Hybrid\64bit\MP4Box.exe" -add "C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__11_mp4Temp.mp4":delay=46 -add "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\iId_1_aid_0_ms_2022-10-30@16_37_12_1710_02.aac"#audio:name="":lang="" -mpeg4 -itags tool="Hybrid 2022.03.20.1" -tmp "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp" -new "C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__15.mp4"
    aborts with:
    [isom/avcc] Missing REXT profile signaling, patching.
    [isom] not enough bytes in box colr: 6 left, reading 7 (file I:/media-autobuild_suite/build/gpac-git/src/isomedia/iff.c, line 227)
    [iso file] Read Box "colr" (start 619) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [iso file] Read Box "avc1" (start 466) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [iso file] Read Box "stsd" (start 450) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [iso file] Read Box "stbl" (start 442) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [iso file] Read Box "minf" (start 378) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [iso file] Read Box "mdia" (start 264) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [iso file] Read Box "trak" (start 164) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [iso file] Read Box "moov" (start 24) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [isom/avcc] Missing REXT profile signaling, patching.
    [isom] not enough bytes in box colr: 6 left, reading 7 (file I:/media-autobuild_suite/build/gpac-git/src/isomedia/iff.c, line 227)
    [iso file] Read Box "colr" (start 619) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [iso file] Read Box "avc1" (start 466) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [iso file] Read Box "stsd" (start 450) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [iso file] Read Box "stbl" (start 442) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [iso file] Read Box "minf" (start 378) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [iso file] Read Box "mdia" (start 264) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [iso file] Read Box "trak" (start 164) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [iso file] Read Box "moov" (start 24) failed (Invalid IsoMedia File) - skipping
    [IsoMedia] error while opening C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__11_mp4Temp.mp4, error=Invalid IsoMedia File
    Failed to connect filter fin PID 2022-10-30@16_37_12_1710__11_mp4Temp.mp4 to filter mp4dmx: Invalid IsoMedia File
    Failed to find any filter for URL C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__11_mp4Temp.mp4, disabling destination filter mp4mx
    Filters not connected:
    mp4mx (importer:file=0000025f3c00a6e0:m4sys:xps_inband=auto) (idx=1)
    [Importer] Error importing C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__11_mp4Temp.mp4
    Failure while importing media: Filter not found for the desired type
    Error importing C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__11_mp4Temp.mp4:delay=46: Filter not found for the desired type
    [Importer] Error importing C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__11_mp4Temp.mp4
    Failure while importing media: Filter not found for the desired type
    Error importing C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__11_mp4Temp.mp4:delay=46: Filter not found for the desired type
  • Hybrid aborts with "ERROR: C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__15.mp4 was not created!"
Assuming the input files
  • "C:\video\2022-10-30@16_37_12_1710__11_mp4Temp.mp4" and
  • "C:\Users\Egorka\AppData\Local\Temp\iId_1_aid_0_ms_2022-10-30@16_37_12_1710_02.aac"
are fine, this looks like a bug in MP4Box and not Hybrid itself.

Please:
1. check that the files that get muxed indeed work fine.
2. check whether replacing the MP4Box.exe with the latest MP4Box version (I attached) and then calling the last muxing call with inside a 'Windows Command Prompt' works.

If it does, good. Smile
In case, it does not:
  • Please share the two files with me so that I can try to reproduce the issue here and, assuming I can, file a bug report with the MP4Box developers.
  • Tell Hybrid to use FFmpeg instead of MP4Box for muxing mp4 files by enabling 'Config->Containers->Mp4 Settings->FFmpeg instead of MP4Box', recreate the job and try whether muxing with ffmpeg works.

Cu Selur


Attached Files
.7z   MP4Box.7z (Size: 3,26 MB / Downloads: 12)
Reply
#3
hello Selur!
i replaced MP4Box.exe and repeated converting job.
again it crashed absolutely the same - cannot join audio+video at 77.78% progress
then checked box "use FFmpeg instead of MP4Box" and repeated once again.
and again it crashed at the same progress - unable to stitch both audio+video into one file.
separately converted files are played perfectly.
still hope when i downgrade to the previous version this bug would disappear.
Reply
#4
Okay, when you enabled "use FFmpeg instead of MP4Box" you did recreate the job, right?
(re-running the old job won't work, since its sub-job would still use MP4Box)

If Hybrid also crashes when using FFmpeg, please also create a debug output of that processing.

Cu Selur
Reply
#5
hi Selur. accidentally i started another job set as output file within default Windows catalog for videos - and it finished succesfully 100%.
on weekend i shall try another jobs from random catalogs to check if the problem lies with output file path.
Reply
#6
Guten Tag Selur. 
very strange situation - after the job completed successfully 100% next day i tried to play the newly created file but at the very first click on it the Windows Explorer shuts immediately. and at the every attempt even to highlight the file the Explorer crashes immediately. do you have any clue? Avast antivirus didn't find anything.
Reply
#7
No real clue.
Wild guess: You got some explorer extension which tries to access the file but has a problem with the file. Maybe for some reason explorer crashes when trying to create a preview image of the file.

Cu Selur
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)