This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Linux Vapoursynth problems
#11
Ahhhh,.. I got an idea, also try another source filter. Smile
Also: where is ffms2index on your system?
You did set the vapoursynthPluginsPath (in your misc.ini), right?
Reply
#12
ffms2index does not exist either.
This additional issue seems to be specific for avi, before I only tested with mkv.
But for all file types, Hybrid crashes after vsViewer has been closed, as I described earlier.

You did set the vapoursynthPluginsPath (in your misc.ini), right?
Not really, I am using this PPA installation as is.
Reply
#13
a. make sure you have the ffmsindex and the vapoursynthPluginsPath is properly set in the misc ini
b. is Vapoursynth->Misc->Prefer LWLibAVSource over FFmpegSource2 enabled?

Cu Selur
Reply
#14
Yes, Vapoursynth->Misc->Prefer LWLibAVSource over FFmpegSource2 is enabled.

There is no misc.ini on my system either. Looks like I am missing something obvious  Sad .

OK, I found the corresponding post.
I created misc.ini and maintained the value.
Now the preview also works with avi files.

But still the original problem remains - Hybrid always crashes after vsViewer has been closed.
Reply
#15
Okay, looking into that now.
-> Can you create a debug output level 9 of you opening the Vapoursynth preview and closing it?

Cu Selur
Reply
#16

.txt   HybridDebugOutput.txt (Size: 7,77 KB / Downloads: 16)

Additionally, now again there was the error popup because of the missing filter (you can see it in the debug log as well). That did not occur in the run before (neither after) with the same file, quite strange.
Reply
#17
I think the problem is related to the error popups seems, sending you a link to a new dev version for testing, where I send the error output to the log instead of creating a popup.

Cu Selur
Reply
#18
Thanks.
The problem remains, the new log:


.txt   HybridDebugOutput.txt (Size: 6,64 KB / Downloads: 16)
Reply
#19
Script looks fine:
# Imports
import vapoursynth as vs
core = vs.get_core()
# Loading /home/miro/Videos/test/avidv.mkv using LWLibavSource
clip = core.lsmas.LWLibavSource(source="/home/miro/Videos/test/avidv.mkv", format="YUV420P8", cache=0)
# making sure input color matrix is set as unspec
clip = core.resize.Point(clip, matrix_in_s="unspec",range_s="limited")
# making sure frame rate is set to 30000/1001
clip = core.std.AssumeFPS(clip, fpsnum=30000, fpsden=1001)
# Setting color range to TV (limited) range.
clip = core.std.SetFrameProp(clip=clip, prop="_ColorRange", intval=1)
# adjusted resizing to achieve PAR 1:1 for preview (1)
clip = core.fmtc.resample(clip=clip, kernel="spline16", w=854, h=480, interlaced=False, interlacedd=False)
# adjusting output color from: YUV420P16 to YUV420P8 for x264Model (i420)
clip = core.resize.Bicubic(clip=clip, format=vs.YUV420P8, range_s="limited")
# Output
clip.set_output()
there is still the 'qt5ct: D-Bus global menu: no' message, no additional error messages or similar. :/
No error message about a missing filter or similar,..
No clue why Hybrid would close when the preview gets closed. Does it also close Hybrid if you press ALT+F4 to close the Vapoursynth Preview window?

Cu Selur
Reply
#20
Yes, Alt+F4 has the same effect.

Perhaps the stderr output gives a hint:


renice: failed to set priority for 9036 (process ID): Permission denied
renice: failed to set priority for 9039 (process ID): Permission denied
renice: failed to set priority for 9042 (process ID): Permission denied
renice: failed to set priority for 9045 (process ID): Permission denied
renice: failed to set priority for 9048 (process ID): Permission denied
renice: failed to set priority for 9051 (process ID): Permission denied
renice: failed to set priority for 9054 (process ID): Permission denied
renice: failed to set priority for 9057 (process ID): Permission denied
malloc_consolidate(): invalid chunk size
Aborted (core dumped)


Thanks,
Kybos


BTW: Some UI elements (typically the bold headers on almost all tabs) look displaced on a 4k screen. Is this known/relevant/important enough? Should I open a separate ticket for it?

   
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)